Het supplement saw palmetto is beschikbaar in verschillende vormen: als vloeibaar extract, als poedervorm in capsules, als een kruidenthee en in de vorm van de besjes. Hoe beslis je met al deze verschillende soorten producten nou wat het beste werkt? Gelukkig is hier al het een en ander over te vinden.

Capsules

In de capsules zijn de besjes van de plant te vinden in poedervorm. Veel mensen zijn sceptisch over de effectiviteit van de capsules, omdat in het poeder de oliën van de besjes niet zitten verwerkt. Het zijn juist deze oliën die het effectieve bestandsdeel van saw palmetto (de vetzuren) bevatten.

Thee

De thee wordt door veel onderzoekers afgewezen als effectief product. Zij zouden de sterolen en vetzuren die effect zouden moeten hebben op het lichaam niet bevatten. De sterolen lossen namelijk niet op in water zoals dat in de thee zou moeten.

Gedroogde bessen

De gedroogde bessen bevatten alle bestandsdelen die je van saw palmetto wilt hebben. Echter, niet in de grootst mogelijke hoeveelheid. Immers, de bestandsdelen zitten voornamelijk in de olie en de bessen zijn gedroogd en bevatten dus niet zoveel meer. Bovendien zijn de bessen lastig te doseren, omdat elke bes een andere hoeveelheid aan sterolen en vetzuren bevat.

Extract

Het vloeibare extract dat onttrokken is uit de besjes wordt geprezen als de beste manier om saw palmetto in te nemen. Uit de bessen zijn in dit extract alle effectieve bestandsdelen van de besjes onttrokken. Bovendien is de vloeibare versie van het product door het lichaam het makkelijkst op te nemen.

Het beste extract uitkiezen

Zoek een product met 85 tot 95% extract aan vetzuren bevat. Niet alle producten zijn van deze kwaliteit en bevatten deze hoeveelheid aan vetzuren. Check daarom bij aankoop goed de labels van de producten.

 

Tags: , , , , ,