Impotentie kan een lastig probleem zijn voor een man om mee om te gaan. Het is iets waar zeker 70% van alle mannen op een bepaald punt in hun leven mee te maken krijgen. Lees het volgende artikel om erachter te komen hoe saw palmetto je zou kunnen helpen met dit probleem.

De oorsprong van saw palmetto

Saw palmetto is een plant uit het Zuid-Westen van Amerika. Het vormde vroeger onderdeel van veel remedies bedacht door de indianen in Amerika en is tot op de dag van vandaag nog steeds een populair kruid tegen allerlei kwaaltjes.

Hoe saw palmetto helpt bij impotentie

Een van deze kwalen zijn problemen met de prostaat. Een vergrote prostaat, veroorzaakt problemen bij het krijgen van een erectie. Het hoge gehalte aan sterolen en vetzuren, kan deze problemen verminderen. Als je saw palmetto inneemt, verkleint het de aanmaak van een enzym dat verantwoordelijk is voor het omzetten van testosterone in DHT in de prostaat. In andere woorden helpt het de ontsteking en de vergroting van de prostaat tegengaan. Dit helpt niet alleen het verkrijgen van een erectie, maar verhoogd ook het libido bij de man.

Tags: , , , ,