De populariteit van Saw Palmetto blijft toenemen. Meer en meer mensen raken enthousiast over de mogelijkheden van dit product. Toch kunnen er ook bijwerkingen optreden. Sommige personen melden maagpijn, overgeven, misselijkheid en diarree. Dit zijn echter bijwerkingen die bij een aspirine ook in de bijsluiter vermeld staan. Sommige vrouwen die dit middel voor borstvergroting gebruikten, beweerden tevens een gewichtstoename te hebben geconstateerd.

De bessen die op zoveel manieren worden gebruikt zijn voor een groot deel van de mensen veilig. De mensen die het wordt afgeraden zijn zwangeren of vrouwen die borstvoeding geven. Er zijn een aantal milde bijwerkingen geconstateerd bij het gebruik van Saw Palmetto. De rol die Saw Palmetto speelt in deze bijwerkingen is echter niet bekend. Bovendien worden in onderzoeken veelal dezelfde bijwerkingen ontdekt bij mensen die placebo’s slikten. Mogelijke bijwerkingen bij inname van Saw Palmetto zijn duizeligheid, hoofdpijn, een onrustige stoelgang, misselijkheid, overgeven, diarree en verlies van eetlust. Bij het optreden van de bijwerkingen zouden deze kunnen worden verminderd door een inname van Saw Palmetto met voedsel. Neem, als de bijwerkingen aanhouden, contact op met uw arts.

Saw Palmetto staan er veelal om bekend prostaatklachten te verlichten, maar de bessen worden voor nog veel meer gebruikt. Idealistisch gezien zou Saw Palmetto zelfs de zin in seks moeten verhogen, aangezien Saw Palmetto een effect heeft op de hoormoonhuishouding. Maar het effect hiervan is ook per persoon verschillend. Lees ook: Saw Palmetto tegen prostaatklachten, acne of haaruitval.

Tags: , ,