saw-palmetto-capsulesAls je saw palmetto wilt aanschaffen vanwege de positieve eigenschappen van het kruid, dan zijn er meerdere dingen waar je op moet letten.

Het meest gebruikt is het kruid zelf in pure vorm. Het kruid wordt gewonnen door de hele plant te drogen en alleen de grove delen te verwijderen. Wat overblijft wordt vermalen tot poeder en wordt als zodanig verhandeld. In veel producten vind je dit poeder terug in de vorm van een capsule (snelle opname). Er past ongeveer 500 tot 600mg in een capsule. Daarvan bestaat ongeveer 1/3 uit biologische actieve sterolen (beta sitosterolen en stigmaterol). Dit zijn de actieve ingredienten van de saw palmetto. Het wordt geadviseerd om minimaal 320 mg aan actieve sterolen per dag in te nemen om het kruid effect te laten hebben. Op forums staan berichten van personen die tot 5 capsules per dag gebruiken en betere resultaten ervaren. Ik denk dat het goed is dat iemand dit het beste zelf kan ervaren.

Er zijn ook producten op de markt die een hoog extract gehalte van het kruid bevatten. Deze producten zijn aanzienlijk duurder en meestal in gelcapsules te krijgen, de actieve sterolen zijn dan opgelost in een vloeitstof. Je krijgt dan voor een groot deel alleen de werkzame stoffen binnen, vaak bekend als fatty acids. Het grote verschil tussen een standaard kruiden extract en een hoog extract gehalte is dat de overige stoffen zijn verwijderd. Na lang zoeken op het internet kan ik niet aangeven wat nu beter is. Sommige personen willen juist ook de overige stoffen binnen krijgen omdat het van origine ook zo geteeld wordt, andere zijn juist voorstander om deze overige stoffen niet in te nemen. Beide partijen claimen een betere werking te ervaren. Denk dat dit wederom een keuze is die je zelf moet maken door het te testen.

Een online shop die meerdere producten verkoopt met saw palmetto erin kan je hier vinden.