Regelmatig urineren is niet zo een probleem. Het is de manier van je lichaam om van afvalstoffen af te komen en het lichaam dus te zuiveren. Het kan echter vervelend zijn als je ook ’s nachts regelmatig je bed uit moet om te plassen. Het verstoort de nachtrust waardoor je de volgende dag misschien met een kort lontje op je werk zit door je gebrek aan energie. Het ’s avonds moeten plassen komt bij zowel mannen als vrouwen voor en komt ook vaker voor naarmate je ouder wordt.

Nycturie

Het ’s avonds moeten plassen in op zich geen probleem. Het verschijnsel wordt nycturie genoemd en het is normaal dat dit voorkomt bij veel mensen tussen de 35 en 45 jaar. Pas als je twee of meer keer je bed uit moet om te plassen, is het misschien verstandig met je dokter in overleg te gaan. De oorzaak kan in dat geval een blaasontsteking of een prostaatprobleem zijn.

Tips om een onrustige nacht te voorkomen

Het is van belang om niet teveel te drinken vlak voordat je gaat slapen. Dit kan water zijn of ander soort drinken, maar de echte boosdoeners zijn voornamelijk alcoholische dranken en koffie. Hiernaast kan je met je dokter in overleg gaan om erachter te komen of de problemen psychisch (piekeren, nadenken, stress) of lichamelijk zijn. Op deze manier kan je het probleem aanpakken bij de oorzaak.

Vergroting van de prostaat als oorzaak

‘S avonds urineren is bij veel mannen een logisch gevolg van een vergroting van de prostaat. Dit gebeurt bij bijna alle mannen op late leeftijd. De prostaat drukt naarmate het groeit op de urinewegen. Dit heeft tot gevolg dat er problemen met de blaas kunnen ontstaan en de man vaker moet gaan plassen.

Saw palmetto tegen vergroting van de prostaat

Bij prostaatproblemen, prostaatklachten, prostaatontsteking of preventief hiertegen gebruikt men dikwijls Saw Palmetto. De stoffen in deze plant kunnen bijdragen voor een verkleining van de prostaat. Veel mensen zijn het erover eens dat Saw Palmetto zowel kan zorgen voor verlichting en een goede nachtrust als preventie van problemen met de prostaat. Lees voor meer informatie over wat saw palmetto kan betekenen voor prostaatklachten het volgende artikel.

Tags: , , , , , , , , , ,