prostaat klachten problemen saw palmetto

Saw Palmetto wordt veelal als een kruid voor mannen beschouwd, omdat het zou helpen tegen prostaatklachten. Klachten van de prostaat ontstaan veelal rond een jaar of 50. Een veelvoorkomende, vervelende, maar ongevaarlijke klacht is het vaker moeten urineren. De prostaat kan zich gaan vergroten (BHP) waardoor er problemen ontstaan bij het plassen. Men vaker naar de wc, omdat de druk een gevoel van een volle blaas stimuleert en vaak kost plassen moeite of kan het zeer doen. Bij prostaatproblemen, prostaatklachten, prostaatontsteking of preventief hiertegen gebruikt men dikwijls Saw Palmetto. De stoffen in deze plant kunnen bijdragen voor een verkleining van de prostaat. Veel mensen zijn het erover eens dat Saw Palmetto zowel kan zorgen voor verlichting en een goede nachtrust als preventie van problemen met de prostaat.

Indien men kiest voor een supplement speciaal tegen prostaatvergroting of prostaatontsteking, zit er in een tablet een combinatie van werkzame stofjes waardoor de resultaten optimaal zijn. Veelal worden supplementen die Saw Palmetto bevatten gecombineerd met Zink, omdat veel mannen met prostaatproblemen ook een tekort aan Zink blijken te hebben. Tijdens diverse studies waarbij mensen met verhoogd BHP een supplement toegediend kregen met onder andere Saw Palmetto en beta sitosterol, en een controlegroep een placebo, scoorde de groep (met prostaat problemen of klachten) die het supplement toegediend kreeg beter.

Sommige mensen beweren dat Saw Palmetto de onderzoeksresultaten van prostaat klachten en problemen kunnen beïnvloeden. Alhoewel dit niet aangetoond is, kan het geen kwaad te melden aan uw arts dat u gebruikt maakt van deze supplementen. Steeds meer artsen raden het product Saw Palmetto bij prostaatproblemen namelijk aan.

Tags: , , , , , ,