saw-palmetto-plant2

De Saw Palmetto is een palmboom die hoogtes kan bereiken van ongeveer 3 meter. De grote groene bladeren lijken op de bladeren van palmbomen. De boom heeft witte bloemen die gele besjes produceren. Dit zijn de besjes die veelal worden gebruikt voor medicinaal gebruik. De besjes hebben de vorm van een radijsje en een bruine kleur als ze rijp zijn. Als de besjes worden gedroogd worden ze zwart. De besjes bevatten ingrediënten zoals vetzuren, plantensterolen en flavonoïden. Ook bevatten de bessen voor een groot deel suikers.

De plant komt voor in de warmere klimaten van zuid-oost Amerika. De plant komt het meest voor in de kustgebieden van Zuid-Carolina tot Florida. De palm werd vroeger door de inheemse volkeren van Amerika gebruikt als medicijn tegen problemen bij de urinewegen en voor het opwekken van een groter libido en een grotere spermaproductie.

Saw Palmetto kan op verschillende manieren worden aangeschaft. Ze zijn, hoewel lang niet overal, verkrijgbaar in gedroogde besjes, capsules met poeder, tabletten en zelfs in vloeibare vorm.Voor supplementen worden de gedroogde bessen tot poeder vermalen voor ze in de capsules worden verwerkt.

 

 

Tags: , ,